logo

Detalii în cazul percheziţiilor de la Ministerul Economiei


https://www.ipn.md/ro/detalii-in-cazul-perchezitiilor-de-la-ministerul-economiei-7966_1031566.html

Procuratura Anticorupţie a efectuat marţi, 13 decembrie, percheziţii în biroul unui reprezentant al Comitetului de Creditare al ÎS „Uzina de Bijuterii Giuvaier”, care este angajat al Ministerului Economiei. Acţiunile au avut loc în cadrul unei cauze penale iniţiate în luna noiembrie pe faptul abuzului de serviciu, soldat cu prejudicierea intereselor publice, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă remis de Procuratura Generală se menţionează că, fără a avea temei, lichidatorul ÎS „Uzina de Bijuterii Giuvaier”, aflată în procedură de faliment, a înstrăinat la licitaţie imobilul aflat în administrarea Ministerului Economiei.

În privinţa lichidatorului, care a fost reţinut de către procurori, a fost aplicat arestul preventiv pentru 30 zile. Alte trei persoane au fost citate de către procurori pentru a fi audiate în calitate de bănuiţi.

Pentru abuz de serviciu soldat cu urmări grave legislaţia prevede amendă în mărime de la 1 350 la 2 350 de unităţi convenţionale sau închisoare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.