logo

Despre dezastrul din securitatea națională, scheme cu banii BNM și noutăți curente de la Voronin


https://www.ipn.md/ro/despre-dezastrul-din-securitatea-nationala-scheme-cu-banii-bnm-7978_1071422.html

Principalul din fluxul IPN din 11 februarie 2020

Țara mea, gubernia lor

Valentin Dediu, ex-director general adjunct al SIS consideră că Rusia nu a renunțat la planul „Novorossia” și crede că insistențele care vin din partea președinției privind recunoașterea internațională a neutralității Republicii Moldova, nu este altceva decât promovarea politicii externe a Federației Ruse. Potrivit lui, practic, ultimii trei-patru ani, Moldova nu dispune de Concepția securității, Strategia securității, ci doar de o listă de pericole expuse de președintele Igor Dodon.

Akela știe totul, dar n-are dinți

Vladimir Voronin afirmă că dacă sistemul actual de alegere a șefului statului, pe care îl consideră neconstituțional, va rămâne același, atunci comuniștii vor intra în cursa electorală tocmai pentru a-l demonta. Pentru a redresa situația în care s-a pomenit Republica Moldova este nevoie să fie organizate alegeri parlamentare anticipate, trebuie ales un Parlament nou, „care se va lămuri și în alegerile prezidențiale și în ceea ce privește activitatea Curții Constituționale și referitor la multe alte chestiuni”.

...și zece n-o pot scoate

Juristul Pavel Midrigan este de părere că Banca Națională a Moldovei este un complice în frauda bancară și statul nu trebuie să-i întoarcă nimic, a explicat juristul pe marginea propunerii președintelui Igor Dodon ca o parte din profitul Băncii Naționale fie direcționat în bugetul de stat pentru a-i scuti de plape cetățeni în contextuli „legi a miliardului”.

„Distribuirea parțială a profiturilor Băncii Naționale a Moldovei (BNM) a fost discutată de BNM, Guvern și Fondul Monetar Internațional și, în condițiile agreate, corespunde standardelor internaționale în domeniul capitalizării băncilor centrale”, consideră BNM.

Gunoiul de sub preșul Autosalubrității

Demisionândt de la Autosalubritate, activistul civic Mihail Bagas a dezvăluit că, pe lângă poligonul autorizat de la Țânțăreni,există o autorizație care aparține gunoiștii din Boșcana și aceasta în timp ce toți în municipiu luptă și achită milioaneȚânțăreni-ului”, a spus  activistul. În altă ordine de idei, lipsește obligativitatea încheierii contractelor de colectare și evacuare a deșeurilor pentru agenții economici, nu sunt actuale formulele de calculare a tarifelor aplicate pentru volumele de deșeuri produse de agenții economici.

Cu năravurile,
messieurs, cum rămâne?

Inspectorii de patrulare au ieșit ieri la muncă în uniforme noi. Inspectorii vor utiliza atât gecile noi, de culoare albastră, cât și pe cele din dotare. Cele noi au deja aplicate pe ele însemnele distinctive ale Poliției Naționale și vor fi distribuite doar inspectorilor care patrulează și celor care dirijează circulația rutieră.

Amănunte pe IPN!