logo

Deputata Marina Tauber a primit 30 de zile de arest la domiciliu


https://www.ipn.md/ro/deputata-marina-tauber-a-primit-30-de-zile-de-7967_1068216.html

Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a dispus, pe 18 septembrie, plasarea în arest la domiciliu pentru 30 de zile a deputatei Marina Tauber, vicepreședintă a Partidului „Șor”, transmite IPN.

„Nu știu cum o să îmi îndeplinesc obligațiunile de deputat. În aceste zile am fost deținută ca un infractor periculos, la indicațiile lui Greceanîi și Dodon”, a declarat Marina Tauber după ședința de judecată.

Ședința a avut loc cu ușile închise, în timp ce mai mulți simpatizanți ai Partidului „Șor” protestau în fața sediului Judecătoriei Ciocana.

Decizia magistraților vine ca răspuns la demersul procurorilor anticorupție, care au solicitat mandat de arest pe numele deputatei. De asemenea, judecătorii trebuie să se pronunțe pe 19 septembrie și asupra cererii de arest la domiciliu pentru 30 de zile, solicitat de procurorii anticorupție pe numele deputatei Reghina Apostolova. În dimineața zilei de 17 septembrie, medicii care supraveghează starea de sănătate a deputatei Reghina Apostolova, reținută acum o zi, au dat aprobarea ca aceasta să participe la acțiunile procesuale penale.

Deputatele Marina Tauber și Reghina Apostolova, cărora Parlamentul le-a ridicat imunitatea pe 16 septembrie, au fost reținute în aceeași zi. Procuratura Generală menționează că reținerea vine ca urmare a „încercării acestora de eschivare de la acțiunile de urmărire penală”.