logo

De pe 26 aprilie se abrogă ora marţială impusă la începutul lunii


https://www.ipn.md/ro/de-pe-26-aprilie-se-abroga-ora-martiala-impusa-7967_1081188.html

Începând cu 26 aprilie, se abrogă ora marțială în Republica Moldova, potrivit căreia locuitorilor orașelor Bălți și Chișinău le era restricționată aflarea în afara domiciliilor în intervalul 23.00-5.00, interdicţie care a intrat în vigoare pe 1 aprilie curent. Decizia a fost luată la ședința Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) şi anunţată de premierul interimar, Aureliu Ciocoi, transmite IPN.

La un briefing de presă, premierul interimar a anunţat că, tot de pe 26 aprilie, se reia procesul educaţional în instituţiile profesionale tehnice şi cele superioare pentru realizarea stagiilor de practică, orelor practice şi a sesiunilor de evaluare care nu pot fi făcute la distanţă.

Altă decizie a CSE ţine de activitatea cultelor religioase. Întrunirile cu caracter religios, de pe 25 aprilie până pe 11 mai, se vor desfăşura în afara lăcaşelor de cult, adică în aer liber, cu menţinerea distanţei fizice şi respectarea măsurilor de prevenire şi control al infecţiei. „E o acţiune necesară în situaţia în care se aşteaptă un aflux puternic de enoriaşi în Duminica Floriilor, noaptea Învierii şi altele”, a argumentat premierul interimar.