logo

Curtea Constituțională a validat mandatul unui deputat PAS


https://www.ipn.md/ro/curtea-constitutionala-a-validat-mandatul-unui-deputat-pas-7965_1084349.html

Curtea Constituțională a validat mandatul de deputat al lui Viorel Barda, candidat supleant pe listele Partidului Acțiune și Solidaritate. Curtea s-a pronunțat marți, 14 septembrie, la solicitarea Comisiei Electorale Centrale, transmite IPN.

Viorel Barda, care este de meserie jurist, a ajuns deputat după ce parlamentara Zinaida Popa și-a depus mandatul, alegând să rămână consilier în Consiliul municipal Chișinău.

De asemenea, PAS va mai avea cinci deputați noi, după ce Parlamentul a aprobat săptămâna trecută cinci demisii. Este vorba despre Natalia Gavrilița, care a devenit premier, Andrei Spînu, care a fost numit viceprim-ministru, ministru al infrastructurii și dezvoltării regionale, Dumitru Budianschi, care a fost desemnat ministru al finanțelor, Sergiu Litvinenco, care a fost numit ministru al justiției și Rosian Vasiloi, care a fost desemnat șef al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră

Potrivit listei candidaților supleanți la funcția de deputat, în fracțiunea parlamentară PAS ar urma să vină: Ana Calinici (jurist), Evghenia Cojocari (profesoară), Boris Popa (jurist), Ana Oglinda (medic) și Dorel Iurcu (economist).

Comisia Electorală Central are pe ordine de zi a ședinței de astăzi, 14 septembrie, o chestiune cu privire la inițierea procedurii de validare a unor mandate de deputat.