logo

Computere noi la Centrul municipal pentru copiii care necesită condiţii speciale de educaţie


https://www.ipn.md/ro/computere-noi-la-centrul-municipal-pentru-copiii-care-necesita-7967_1089699.html

Centrul municipal de instruire pentru copiii și adolescenții care necesită condiții speciale de educație a fost dotat cu tehnică de învățare a meseriilor. În prezent această instituţie de învăţământ este frecventată de 60 de elevi, care studiază specialităţile „Îngrijitor bolnavi la domiciliu”, „Cusător”, „Cizmar”, „Tencuitor”, a anunţat primarul capitalei Ion Ceban, transmite IPN.

Pentru a deschide o nouă specialitate solicitată de mulți elevi – „Operator la calculatoare”– au fost achiziționate 15 computere. „Ne propunem să implicăm tinerii în diferite activități, în procesul de luare a deciziilor, dar și să-i ajutăm să se integreze mai ușor în societate. Fiecare copil merită atenția noastră”, a menţionat edilul.

Activitatea face parte din inițiativa Programul de formare „Dezvoltarea competențelor ecologice și ecologizarea școlilor publice din municipiul Chișinău” și este organizată cu suportul proiectului „Promovarea Învățământului Profesional Tehnic pentru o Economie Verde”, implementat de către Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) cu finanțare din partea Ministerului Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare a Germaniei (BMZ) și a Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).