logo

Componența Consiliului Suprem de Securitate ar putea fi modificată


https://www.ipn.md/ro/componenta-consiliului-suprem-de-securitate-ar-putea-fi-modificata-7965_1039449.html

Componența Consiliului Suprem de Securitate ar putea fi modificată. Declarația a fost făcută de președintele Igor Dodon în cadrul emisiunii „Important” de la postul de televiziune TVC21. Șeful statului a menționat că acest lucru ar putea fi făcut dacă premierul Pavel Filip și președintele Parlamentului, Andrian Candu, nu vor veni la ședințele Consiliului, transmite IPN.

Potrivit lui Igor Dodon, în această situație, altă soluție nu va fi decât modificarea componenței Consiliului. „Am pregătit un decret de modificare a componenței Consiliului Suprem de Securitate. Dacă o să avem în continuare riscul de boicot din partea Guvernului, Parlamentului, mă refer la cei care conform legii trebuie să fie parte a CSS, prim-ministrul și speakerul, procurorul general, șeful CNA, ministrul apărării, dacă ei vor boicota în continuare, atunci vom modifica componența Consiliului astfel ca să avem cvorum chiar și fără ei. Acest lucru se permite”, a declarat șeful statului.

Totodată, președintele susține că în următoarele săptămâni va propune pentru Consiliul Suprem de Securitate abordarea subiectului ce ține de raportul și sinteza Kroll 2. Igor Dodon spune că în cadrul ședinței for fi abordate mai multe chestiuni despre faptul unde este raportul Kroll2, de ce nu a fost prezentat președintelui țării, de unde prim-ministrul l-a citit înainte de a ajunge la Banca Națională. „Subiectele acestea noi o să le discutăm în următoarele săptămâni”, spune șeful statului.

Igor Dodon consideră că până când nu va exista în Moldova altă majoritate parlamentară, nu se va înregistra mare succes și mișcare înainte pe subiectul furtului miliardului. „Trebuie să vină oameni care nu au fost la conducere la acea etapă când se fura acest miliard și atunci vom începe să aflăm mai multe detalii”, afirmă președintele.