logo

CNAS atenționează antreprenorii să-și ridice carnetele de muncă de la casele teritoriale


https://www.ipn.md/ro/cnas-atentioneaza-antreprenorii-sa-si-ridice-carnetele-de-munca-7967_1066860.html

Casa Națională de Asigurări Sociale face publică lista agenților economici care nu au ridicat de la casele teritoriale o parte din carnetele de muncă ale angajaților. În acest context, CNAS se adresează către contribuabili să vină la structurile teritoriale și să ridice carnetele de muncă, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă emis de instituție se menționează că, în conformitate cu o hotărâre de Guvern, CNAS a fost responsabilă de scanarea carnetelor de munca în scopul completării conturilor personale de asigurări sociale cu informația aferentă stagiului de cotizare realizat până la 1 ianuarie 1999.

Specialiștii subdiviziunilor teritoriale ale CNAS au executat obligația de scanare, iar actualmente s-a constatat că mai multe entități economice nu s-au prezentat la CNAS pentru ridicarea carnetelor de muncă.

Totodată, potrivit prevederilor hotărârii, conducătorii întreprinderilor, organizațiilor și instituțiilor, indiferent de tipul de proprietate și forma juridică de organizare, urmau să restituie salariaților sau reprezentanților acestora, sub semnătură, carnetele de muncă până la data de 28 decembrie 2018.

În hotărârea Guvernului se mai menționează că înscrierile în carnetele de muncă, efectuate până la 1 ianuarie 2019, își păstrează valabilitatea și pot fi utilizate la necesitate.