logo

CEC a aprobat devizul de cheltuieli estimativ pentru alegerile parlamentare anticipate


https://www.ipn.md/ro/cec-a-aprobat-devizul-de-cheltuieli-estimativ-pentru-alegerile-7965_1081396.html

Comisia Electorală Centrală a aprobat devizul de cheltuieli estimativ pentru organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. Este vorba de 125 046,7 mii lei, transmite IPN.

„Cifrele şi practica scrutinelor electorale precedente arată că pentru organizarea și desfășurarea alegerilor CEC valorifică de regulă circa 83% din mijloacele bugetare alocate din bugetul de stat. Dacă luăm în calcul practica constantă a Comisiei de a supraestima cheltuielile destinate organizării și desfășurării alegerilor, reiese că pentru alegerile parlamentare anticipate se vor cheltui în realitate circa 102,5 mln de lei”, a spus Sergiu Gurduza, membru CEC.

Chiar dacă îl consideră
supraestimat, Sergiu Gurduza a susţinut aprobarea devizului de cheltuieli din considerentul că „existenţa unui buget supraestimat e mai benefică pentru interesul alegătorilor decât lipsa unui buget necesar pentru organizarea și buna-desfășurare a alegerilor”.

Hotărârea adoptată se înaintează Guvernului Republicii Moldova în vederea identificării și alocării mijloacelor financiare necesare organizării și desfășurării scritinului.