logo

Cea de-a 13-a reuniune a Comitetului Parlamentar de Asociere RM–UE se va întruni pe 23 martie


https://www.ipn.md/ro/cea-de-a-13-a-reuniune-a-comitetului-parlamentar-7965_1095915.html

Cea de-a 13-a reuniune a Comitetului Parlamentar de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană (CPA RM-UE) se va întruni joi, 23 martie, la Parlamentul European. Din delegația legislativului de la Chișinău fac parte copreședintele CPA RM-UE, Mihail Popșoi, și deputatele Olesea Stamate și Ina Coșeru, membre CPA RM-UE, transmite IPN.

În cadrul reuniunii vor fi abordate subiectele privind procesul de integrare europeană a Republicii Moldova, progresele înregistrate și situația geopolitică din Moldova. O altă temă de pe agenda reuniunii se referă la consolidarea democrației și a statului de drept în Republica Moldova, reforma justiției și lupta împotriva corupției. În contextul celor discutate vor fi adoptate mai multe recomandări și o declarație comună.

CPA RM-UE reprezintă forumul parlamentar al Acordului de Asociere UE – Republica Moldova. Din el fac parte membri numiți de Parlamentul Republicii Moldova și de Parlamentul European, care se întrunesc de două ori pe an, alternativ la Chișinău și Bruxelles.