logo

Bucureștiul va dona pentru reabilitarea Parcului „Alunelul” 846 de mii de euro


https://www.ipn.md/ro/bucurestiul-va-dona-pentru-reabilitarea-parcului-alunelul-846-de-7967_1075336.html

Consiliul municipal Chişinău a aprobat acceptarea unei donații oferite de Primăria sectorului 6 al municipiului București pentru finanţarea proiectului „Reabilitarea parcului Alunelul”, etapa a II-a. Acordul de finanțare prevede alocarea sumei de 846 de mii de euro pentru reabilitarea parcului din sectorul Buiucani, transmite IPN.

În cadrul şedinţei Consiliului municipal Chişinău, Vadim Brînzaniuc, pretorul sectorului Buiucani, a amintit că acordul de parteneriat dintre părți a fost semnat în decembrie 2019, iar săptămâna trecută, Consiliul local al Primăriei sectorului 6 a municipiului București a aprobat alocarea surselor financiare.

„Acordul a fost semnat în decembrie la Bucureşti. Anul acesta, Consiliul local al sectorului 6 a inclus suma respectivă în bugetul local. Săptămâna trecută a fost supus votului în consiliu, acordul de grant a fost aprobat. Vineri, aflându-mă la Bucureşti, împreună cu primarul sectorului 6, am semnat acest acord”, a spus pretorul.

Acordul de Finanțare între sectorul 6 al municipiului București și sectorul Buiucani a fost semnat vineri, 31 iulie. Documentul prevede finanțarea proiectului „Reabilitarea Parcului Alunelul”. Cu o zi înainte, la ședința din 30 iulie, Consiliul local sectorul 6 al municipiului București a aprobat finanțarea proiectului privind reabilitarea parcului din sectorul Buiucani.

Beneficiar al proiectului este Pretura sectorului Buiucani. Reabilitarea spațiului public prevede construcția unei fântâni arteziene, instalarea iluminatului nocturn decorativ, precum și a sistemului de irigare a gazonului, amenajarea unui teatru de vară, a terenurilor de joacă și sport, dar și mobilier urban.

Valoarea totală a proiectului de reconstrucţie a parcului este de 948 de mii de euro, restul sumei fiind alocată din bugetul municipal.