logo

Autoritățile municipale îndeamnă orășenii să se programeze la vaccinare


https://www.ipn.md/ro/autoritatile-municipale-indeamna-orasenii-sa-se-programeze-la-vaccinare-7967_1081546.html

Autoritățile municipale îndeamnă toți orășenii să contacteze medicul de familie pentru a se programa la vaccinare. La momentul actual, sunt operaționale 63 puncte de vaccinare, iar în cazul necesității lărgirii capacității de vaccinare, vor fi deschise și altele. Totodată, primăria Chşinău va dispune ca centrele să fie deschise și sâmbăta, duminica. Precizările au fost făcute de primarul capitalei, Ion Ceban, la şedinta săptămânală a primăriei, transmite IPN.

Tatiana Bucearschi, șefă a Direcției generale asistență socială și sănătate, a menţionat că în capitală, până astăzi, 11 mai, în instituțiile spitalicești 2 778 de persoane au fost vaccinate cu prima doză de vaccin anti-COVID-19 şi 1 980 cu rapel. Potrivit ei, din cei care activează în instituțiile care oferă asistență medicală primară, 45 388 de persoane au primit prima doză de vaccin.

Ultimele date actualizate arată că în total, în capitală, au fost înregistrate 105 954 cazuri de infectare cu COVID-19. Capacitatea totală de spitalizare pentru pacienţii infectaţi e de 752 de paturi și 100 paturi de triaj. La ziua de azi sunt internați 278 de pacienți confirmați cu noul coronavirus, dintre care 28 în stare foarte gravă şi 131 în stare gravă.