logo

AUR anunță că va participa la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie


https://www.ipn.md/ro/aur-anunta-ca-va-participa-la-alegerile-parlamentare-anticipate-7965_1081451.html

Alianța pentru Unirea Românilor – partid politic înregistrat și la Chișinău – va participa la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. AUR cheamă toate forțele unioniste din Republica Moldova pentru a se prezenta cu o singură listă de candidați la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

„Suntem cu aceeași siglă și cu aceeași denumire, începând de săptămâna trecută, înregistrați oficial în Registrul partidelor politice de la Chișinău. Este pentru prima oară în istoria celor două state, de pe ambele maluri ale Prutului, când un partid există pe ambele maluri ale Prutului. Și vrem să avem parlamentari AUR, parlamentari unioniști în ambele parlamente și de aceea candidăm”, a declarat într-o conferință de presă copreședintele AUR, deputatul român George Simion.

Președintele AUR, Republica Moldova, Vlad Bilețchi, a menționat că singura șansă a Basarabiei de a reveni la normalitate este reîntregirea celor două maluri de Prut. Potrivit lui, cei care își imaginează și încearcă să alimenteze himere și iluzia unei perspective de integrare europeană a Republicii Moldova separată și divizată de România, promovează niște utopii. „AUR nu își asumă mesaje populiste, ci va promova cu demnitate adevărul istoric național. Astfel, pe ambele maluri ale Prutului va fi o forță politică, care va transpune acest sentiment”, spune acesta.

„Alianța pentru Unirea Românilor este acea forță politică, care a făcut și face să rezoneze inimile și sentimentele noastre naționale, militând pentru pilonii de bază ce formează identitatea românească – familia, credința, națiunea, libertatea”, a mai spus Vlad Bilețchi.

Deputatul AUR pe circumscripția diaspora, Boris Volosatîi, a dat citire unei declarații în numele celor șase basarabeni aleși în Parlamentul României în decembrie 2020. „Partidul pledează pentru afirmarea caracterului identitar românesc al Republicii Moldova și construirea unui destin politic împreună cu partea istorică și etnică – România. Alianța pentru Unirea Românilor din Republica Moldova este partidul omolog Alianța pentru Unirea Românilor din România, care reprezintă interesele românilor de la răsărit de Prut prin cei șase deputați basarabeni”, a notat Boris Volosatîi.

În opinia sa, alegerile parlamentare anticipate reprezintă o oportunitate uriașă de consolidare a identității românești, a societății din Republica Moldova. Pentru atingerea acestui obiectiv, AUR salută orice inițiativă de unificare a tuturor forțelor politice românești și condamnă scindarea segmentului unionist.