logo

Aleși locali de la PAS, PLDM, CUB și PSDE de la Anenii Noi merg în alegeri pe listele Platformei DA


https://www.ipn.md/ro/alesi-locali-de-la-pas-pldm-cub-si-psde-8012_1099003.html

Mai mulți aleși locali de la PAS, PLDM, CUB și PSDE de la Anenii Noi au ales să meargă în alegerile locale din 5 noiembrie pe listele Platformei DA. Aceștia se declară dezamăgiți de acțiunile politice manifestate prin corupere a reprezentanților puterii locale de către grupurile oligarhice, cât și de abuzurile unor reprezentanți ai guvernării în raport cu aleșii locali, informează serviciul de presă al Platformei Demnitate și Adevăr, citat de IPN.

Aleșii locali consideră că, sub paravanul „reformei administrative”, se dorește a modifica cadrul legislativ pentru a prelua o bună parte a atribuțiilor APL în favoarea Guvernului, ceea ce va duce la subordonarea directă a puterii locale de către guvernare.

Într-o declarație, aleșii locali își exprimă îngrijorarea față de situația social-economică din Republica Moldova, cât și de degradarea practicilor și acțiunilor politice manifestate prin corupere a reprezentanților puterii locale de către grupurile oligarhice, cât și de abuzurile unor reprezentanți ai guvernării în raport cu aleșii locali. Potrivit lor, odată cu apropierea alegerilor locale, unii reprezentanți ai guvernării actuale tot mai mult recurg la acțiuni care contravin principiilor autonomiei locale și descentralizării administrative. Printre acestea se numără presiuni asupra candidaților din alte partide proeuropene să adere la PAS, iar în caz contrar localitățile respective sunt lipsite de finanțare a proiectelor investiționale, dar și eliminate din alegeri prin intermediul ANI și altor instituții. Scopul acestor acțiuni este să nu admită apariția unei alternative și consolidarea forțelor proeuropene, consideră aleșii locali.

„Pornind de la aceste realități, noi, aleșii locali din raionul Anenii Noi, am decis să ne unim forțele în jurul Platformei DA în alegerile locale, pentru a fi o forță mai puternică și pentru a nu admite preluarea puterii locale de către grupuri a căror interes este altul decât interesul oamenilor din Anenii Noi. Platforma DA este un partid cu tradiție de luptă împotriva nedreptății, cu o reputație bună, pro-european, care pledează cu adevărat pentru consolidarea autonomiei locale și descentralizarea reală administrativă, financiară, politică”, se arată în declarație.

Aceștia invită aleșii locali din raionul Anenii Noi să adere la grupul lor de inițiativă și să „pășească pe calea consolidării unei alternative viabile proeuropene”.