logo

Accident de muncă soldat cu moartea unui om, la Durlești


https://www.ipn.md/ro/accident-de-munca-soldat-cu-moartea-unui-om-la-7967_1067314.html

O persoană a decedat pe un șantier de construcții la Durlești, căzând de la înălțime. Atât poliția, cât și Agenția pentru Supraveghere Tehnică, instituție care se ocupă cu anchetarea accidentelor de muncă, investighează circumstanțele în care bărbatul și-a pierdut viața.

Natalia Stati, ofițer de presă al Poliției capitalei, a declarat pentru IPN că pe 6 august, în jurul orei 15.47, Inspectoratul de Poliție Buiucani a fost alertat de tragedie. „La fața locului s-au deplasat polițiștii din Buiucani și un echipaj medical, dar care nu a mai putut face nimic pentru a-i salva viața bărbatului”, a spus Natalia Stati.

Oamenii legii au stabilit că victima accidentului de muncă este din Drochia și este în vârstă de 34 de ani. „Din cele comunicate de martori, bărbatul a căzut de la etajul 7 al blocului aflat în construcție. Materialele cumulate urmează a fi transmise Procuraturii”, a mai precizat Natalia Stati.

O anchetă pe linia siguranței ocupaționale a fost deschisă și de Agenția pentru Siguranță Tehnică. Natalia Onici, șeful adjunct al Direcției siguranța ocupațională din cadrul AST, a declarat pentru IPN că instituția a fost informată despre accident pe 6 august, la ora 16.44.

În conformitate cu Regulamentul privind modul de cercetare a accidentelor de muncă, aprobat prin Hotărârea Guvernului 1361 din 22.12.2019, imediat a fost emisă dispoziția cu privire la cercetarea accidentului la locul de muncă. La fața locului, la data de 06.08.2019 s-a deplasat inspectorul din cadrul Direcției siguranța ocupațională.”, a declarat Natalia Onici.

Aceasta a mai precizat că pe 7 august a fost reluată cercetarea accidentului la fața locului și că se stabilesc circumstanțele care au provocat accidentul la locul de muncă.