logo

A început Săptămâna Limbii Italiene


https://www.ipn.md/ro/a-inceput-saptamana-limbii-italiene-7967_1069018.html

În perioada 21-27 octombrie, sub înaltul patronaj al președintelui Republicii Italiene, Sergio Mattarella, se desfășoară cea de-a XIX-a ediție a Săptămânii Limbii Italiene în Lume. Cu acest prilej, Ambasada Italiei în Republica Moldova desfășoară la Chișinău o serie de activități, în colaborare cu instituțiile școlare și universitare în care se studiază limba italiană, transmite IPN.

În acest an Săptămâna Limbii Italiene este dedicată „Limbii Italiene pe scenă” și sunt planificate peste o mie de evenimente în circa o sută țări din lume. La fel ca și în anii precedenți, Ambasada Italiei în Republica Moldova va promova această Săptămâna printr-o serie de activități. Acestea vor avea loc la Liceul „Dante Alighieri”, în care această limbă se învață din 1991, precum și la Liceul „Mihail Berezovschi”.

De asemenea, activități vor fi organizate și la  Universitatea de Stat din Moldova, la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” și Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice.

Joi, 24 octombrie, flautistul italian Giovanni Mugnuolo va susține un concert la Sala cu Orgă. Vineri, 25 octombrie, la Biblioteca Națională va avea loc prezentarea cărții „Turul Italiei în 14 Etape – curs de limbă italiană pentru vorbitorii de română”.

Într-o postare pe Facebook, ambasadoarea Italiei la Chișinău, Valeria Biagiotti, a îndemnat toți doritorii să participe la evenimentele organizate în cadrul Săptămâni Limbii Italiene în Moldova.