logo

A fost constituit Partidul Acasă Construim Europa


https://www.ipn.md/ro/a-fost-constituit-partidul-acasa-construim-europa-7965_1075433.html

Partidul Acasă Construim Europa (PACE) a fost constituit, iar în calitate de președinte a fost desemnat fostul șef-adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc. Formațiunea politică solicită demiterea actualului Guvern și organizarea alegerilor parlamentare anticipate, transmite IPN.

Într- o conferință de presă, liderul formațiunii a declarat că crearea partidului reprezintă o filă nouă în istorie. Este vorba despre un partid cu o ideologie liberal-socială. Gheorghe Cavcaliuc a menționat că formațiunea a reușit să colecteze șapte mii de semnături din 30 de raioane ale țării.

În cadrul Congresului PACE, a fost examinat și aprobat statutul și programul politic al formațiunii. În calitate de prim-vicepreședinte a fost desemnat Denis Rosca – doctorand în economie, specializarea industrializare. Secretar general este Nadejda Tatarciuc, femeie de afaceri, top manager. Vicepreședinți au fost desemnați Ludmila Chistruga, Livii Baziuc, Cristina Bucur, Tatiana Rotaru, Alexandru Grumeza, Mihaela Lasco, Maxim Chișca, Alexei Sivunic, Mihail Lefter, Igori Ianac.

Urmează ca, săptămâna viitoare, să fie depuse actele la Agenția Servicii Publice pentru a finaliza procedura de înregistrare a partidului.