logo

17,4 mii de cazuri de COVID-19 sunt active în Republica Moldova


https://www.ipn.md/ro/174-mii-de-cazuri-de-covid-19-sunt-7967_1077006.html

Complicațiile provocate de noul coronavirus au mai făcut 13 decese în Republica Moldova, urcând numărul victimelor la 1630 de oameni. Pe parcursul zilei de astăzi, 20 octombrie, infecția a fost confirmată în 833 de cazuri noi, ca urmare a efectuării a aproape 4 mii de teste. Datele au fost prezentate într-o conferință de presă organizată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, transmite IPN.

De la debutul pandemiei, 68,7 mii de persoane au fost diagnosticate cu COVID-19 în Republica Moldova. 17,4 mii sunt cazuri active.

Directorul interimar al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Vasile Guștiuc, a comunicat că s-au constatat abateri de la respectarea regimului pandemic în 23 de instituții din cele 167 verificate.

„Drept urmare a încălcărilor, au fost aplicate 12 procese verbale de contravenție administrativă, au fost emise 16 prescripții sanitare și a fost sistată activitatea unui obiectiv. Abaterile constau în admiterea supraaglomerării spațiilor, nerespectarea regulilor de purtare corectă a măștilor de protecție și neefectuarea triajul matinal al angajaților atunci când vin la serviciu”, a  precizat Vasile Guștiuc.