Prin responsabilitate și efort conjugat vom aduce țara mai aproape de UE, vicepremier

Vicepremierul Nicu Popescu, ministru al afacerilor externe și integrării europene, susține că împreună, prin dedicare, responsabilitate, efort conjugat și agenda ambițioasă de reforme vom aduce Republica Moldova mai aproape de Uniunea Europeană. Declarația a fost făcută în contextul transmiterii celei de-a doua părți a chestionarului Comisiei Europene pentru obținerea statutului de țară candidat pentru aderare la UE, transmite IPN.

„Prin transmiterea celei de-a doua părți a chestionarului Comisiei Europene pentru obținerea statutului de țară candidat pentru aderare la UE am încheiat cel de-al treilea pas din lista noastră de 10 pași până la aderare. Răspunsurile la cele 1822 de întrebări din partea a doua a chestionarului, structurate în 33 de capitole pe 2800 de pagini de răspunsuri care se referă la aquisul comunitar au fost scrise de o echipă dedicată de funcționari din cadrul ministerelor și agențiilor de stat, reprezentanți ai societății civile, membrii din diasporă și prietenii țării noastre din Uniunea Europeană”, a subliniat Nicu Popescu.

În opinia sa, este cel mai complex exercițiu birocratic realizat în timp record, ocazie cu care exprimă profunda gratitudine pentru fiecare persoană implicată. „Am demonstrat că împreună suntem o forță. Este o etapă cu adevărat istorică pentru țara noastră”, a mai spus vicepremierul.

Republica Moldova a transmis joi a doua parte a chestionarului Comisiei Europene pentru obținerea statutului de țară candidat pentru aderare la Uniunea Europeană. Documentul a fost transmis de către premierul Natalia Gavrilița ambasadorului UE la Chișinău, Janis Mazeiks, la evenimentul de inaugurare a noului sediu al Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova. Pe 22 aprilie, Republica Moldova a finalizat completarea primului chestionar primit după ce țara a depus cererea de aderare la Uniunea Europeană.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.