Primul lot de vaccin prin intermediul COVAX va ajunge în țară până la finele lunii

Primul lot de vaccin anti-COVID-19 prin intermediul platformei COVAX urmează să ajungă în Republica Moldova la sfârșitul lunii curente. Despre aceasta a comunicat directorul Biroului Regional al Organizației Mondiale a Sănătății pentru Europa, Hans Kluge, într-o videoconferință cu președintele Maia Sandu și consilierul prezidențial în domeniul sănătății, Ala Nemerenco, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Președinției, Maia Sandu a subliniat necesitatea de asigurare gratuită cât mai rapidă cu vaccin a Republicii Moldova prin platforma COVAX - pentru 20% din populația țării, așa cum s-a planificat. Șefa statului a solicitat și ajutorul OMS în procesul de negociere a unor prețuri avantajoase cu companiile producătoare de vaccin prin platforma COVAX.

Republica Moldova urmează să primească, prin intermediul platformei COVAX, 24,5 mii de doze de vaccin Pfizer/BioNTech (Comirnaty) și până la 264 mii de doze produse de Oxford/AstraZeneca. Livrarea a fost confirmată de platforma internațională COVAX, pe 30 ianuarie.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.