Primul caz de variola maimuței în Moldova

Primul caz de variola maimuței a fost confirmat în Republica Moldova la un cetățean venit din Statele Unite ale Americii în interes de serviciu. În SUA bărbatul a fost în contact cu o persoană confirmată cu variola maimuței, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătății, persoana a solicitat asistență medicală la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” din Chișinău, unde a fost spitalizată cu suspecție la variola maimuței. Pacientul avea slăbiciuni generale, febră și erupții cutanate. Au fost recoltate specimene care au fost transportate pentru investigații de laborator la Agenția Națională pentru Sănătate Publică. Testul RT-PCR pentru variola maimuței a fost pozitiv.

Simptomele variolei maimuței sunt: febra, durerile de cap, ganglionii limfatici umflați, durerile musculare și erupțiile cutanate.

Pentru a preveni infectarea cu variola maimuței, medicii  recomandă ca oamenii să-și spele mâinile cu apă și săpun, să evite contactul apropiat cu persoanele care suspectează că s-au infectat sau sunt confirmate cu variola maimuței și/sau cu animalele care ar putea fi infectate. Dacă există suspecții la variola maimuței, solicitați asistență medicală.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.