Primul caz de coronavirus COVID-19 în Moldova

Primul caz de infectare prin coronavirus de tip nou în Republica Moldova a fost confirmat de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Este vorba despre o femeie de 48 ani revenită din Italia. Laboratorul Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică (ANSP) va efectua o probă suplimentară pentru reconfirmarea virusului.

Femeia a fost preluată de la Aeroport de către serviciul 112, pe un coridor separat, fiind în stare de sănătate gravă, cu bronhopneumonie bilaterală, insuficiență respiratorie acută, febră, tuse, slăbiciune generală. Pacienta a fost internată „într-o instituție spitalicească strategică”, unde primește tratamentul corespunzător. Ea suferă de mai multe boli cronice: diabet zaharat, supraponderare de gradul 2 și hipertensiune, precizează un comunicat de presă al Ministrului.

Autoritățile solicită tuturor pasagerilor cursei Wizzair, W6 3796, Milano-Chișinău, aterizată la Chișinău pe 7 martie, la ora 11.47, să rămână izolați la domiciliu și să informeze imediat medicul de familie pentru a fi monitorizați.

Duminică, 8 martie, începând cu ora 08.00, va avea loc ședința națională extraordinară de Sănătate Publică, la Guvern, unde vor fi prezentate informații pe acest caz și măsurile care vor fi întreprinse.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.