Primele sancțiuni aplicate de poliție celor care pun în pericol sănătatea cetățenilor

Inspectoratul General al Poliției a aplicat primele sancţiuni pentru punerea în pericol a sănătății cetățenilor și împiedicarea activității autorităților în vederea profilaxiei contra virusului COVID-19, transmite IPN.

Poliția a înregistrat două astfel de cazuri, în ultimele 24 de ore. Unul din ele a avut loc în orașul Briceni. Un bărbat de 43 de ani a efectuat intenționat, ieri în jurul orei 17:30, o chemare falsă a serviciului de ajutor medical urgent, anunțând că este infectat cu coronavirus. În cel de-al doilea caz, la Drochia, un tânăr de 27 de ani a format numărul unic 112, anunțând că recent s-a întors din Italia și că este infectat cu COVID-19, fapte care s-au dovedit a fi false.

Pe numele ambilor bărbați au fost întocmite procese-verbale, aceștia riscând amendă de la 30 la 60 de unităţi convenţionale sau de la 40 la 60 de ore muncă neremunerată în folosul comunităţii.

Într-un alt caz, astăzi, a fost sancționat și un agent economic din Chișinău. Acesta s-a ales cu o amendă de 75 de mii de lei pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie și combatere a bolilor epidemice, punând în pericol sănătatea publică.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.