Primarul unui sat din Orhei ar fi fost bătut de fiul unui contracandidat

Primarul satului Zahoreni, raionul Orhei, Vasile Cojocaru, care candidează pentru un nou mandat, înaintat fiind de Partidul Socialiștilor, ar fi fost bătut de către fiul candidatului Partidului Acțiune și Solidaritate, Efim Lupașco. Despre aceasta a anunțat deputatul socialist Grigore Novac, care precizează că colegul său a fost internat la terapie intensivă, cu leziuni corporale grave, transmite IPN.

Deputatul Grigore Novac a atenționat că „acest caz se dorește a fi trecut sub tăcere de către guvernare, or timp de trei zile mass-media nu a transmis cel puțin o știre, poliția nu a difuzat niciun comunicat, iar făptașii se primblă în libertate”.

Grigore Novac a solicitat ministrului de interne și șefului Inspectoratului General al Poliției să vină cu mai multe detalii și să răspundă la întrebările: De ce nimeni nu a fost reținut pe acest caz și de ce nu a fost pornită nicio cauză penală? Deputatul socialist a remarcat că nu se va reuși mușamalizarea acestui caz, care va fi în atenția Comisiei parlamentare drepturile omului și relații interetnice, precum și a deputaților.

Contactată de IPN. ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Orhei, Elena Băetrău, a precizat că a fost înregistrat un caz privind comiterea agresiunii. Totodată, preliminar s-a stabilit că victima s-ar fi aflat în stare de ebrietate. „Polițiștii la momentul de față documentează circumstanțele cazului dat”, a mai menționat ofițerul de presă.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.