Primarul general are planuri să mute Primăria într-un nou sediu

 Angajații Primăriei ar putea să se transfere într-un nou sediu, de tip  „open space” (spațiu deschis), iar clădirea din str. Vlaicu Pârcălab va fi renovată și transformată, de exemplu, într-un muzeul. Despre aceste planuri a vorbit primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, în cadrul ședinței operative de la Primărie, transmite IPN.

Ion Ceban a spus că în sediul actual al Primăriei ar putea să rămână doar sala de protocol și biroul primarului. Totodată, urmează să fie planificate surse financiare pentru anul viitor ca această clădire, care face parte a patrimoniului cultural, să fie restaurată.

Primarul spune că pentru închirierea și întreținerea noului sediu, municipalitatea își permite aceleași cheltuieli ca și în prezent –  40 de mii de lei vara și 240 de mii de lei iarna.

Ion Ceban a mai spune că, în cel mult într-un an de zile, Primăria va fi digitalizată, „de la servicii și finalizând cu ceea ce se face pe intern”. Potrivit primarului, de astăzi, specialiștii în IT vor veni în direcțiile Primăriei pentru a verifica clasificatoarele de date. Modernizarea va începe cu elaborarea ghișeului unic electronic.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.