Primarul de Chișinău: Am fost avertizați că astăzi putem rămâne și fără apă

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, spune că municipalitatea a fost avertizată că astăzi poate rămâne și fără apă. Edilul afirmă că au fost aduse argumentele tuturor autorităților centrale și responsabile că SA „Apă Canal Chișinău” nu mai poate face față prețurilor mari la energia electrică și gaze naturale, transmite IPN.

„Nu arătați cu degetul la Primărie după ce ați scumpit totul. Dacă până acum lunar achita 10 milioane de lei pentru lumină, după noile prețuri trebuie să achite 31 de milioane de lei. Sau cu peste 230 de milioane de lei anual la o întreprindere pentru care și așa achităm datoriile mari formate de prin anii 2013-2015”, a declarat Ion Ceban.

„Pe timp de iarnă întreruperea pe o perioada fie și scurta a serviciului de apă și canalizare va fi o catastrofa pentru Chișinău. Nu exclud că se vrea o nouă schemă din partea statului ca și în cazul „Termocom”. Iată de ce, îndemn CMC să lase azi politica și să gândim cum salvăm întreprinderea în contextul în care toate serviciile s-au majorat”, a mai spus primarul.

Acum două zile, directorul întreprinderii, Irina Gutnic, a declarat la ședința Consiliului municipal Chișinău că „Apă-Canal Chișinău” riscă să fie deconectată de la energia electrică. Aceasta în cazul în care nu vor fi achitate datoriile pentru consumul de curent electric care se cifrează la 5,6 milioane de lei.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.