Primarul comunei Trușeni, în arest preventiv

Primarul comunei Trușeni, Ion Apostol, reținut la începutul lunii iunie sub bănuiala că ar fi organizat deposedarea unei întovărășiri pomicole de loturi de pământ, cu ulterioara vânzare a acestora unor terți, a fost transferat din arest la domiciliu în arest preventiv în izolatorul Centrului Național Anticorupție. Decizia a fost luată la începutul lunii august de către magistrații Curții de Apel Chișinău.

Solicitată de IPN, Anastasia Mihălceanu, ofițer de presă al Procuraturii Anticorupție, a spus că magistrații Curții de Apel au admis demersul procurorilor, care au cerut anularea hotărârii primei instanțe de prelungire a arestului la domiciliu pentru edilul de Trușeni pentru încă 30 de zile.

Mai mulți suspecți, printre care și primarul de Trușeni, Ion Apostol, dar și președintele întovărășirii pomicole din localitate, au fost reținuți la 13 iunie. Investigația a început în luna ianuarie anul curent. Potrivit materialelor cauzei, terenurile erau vândute cu sume de până la 10 000 de euro, tranzacțiile fiind legalizate prin falsificarea mai multor documente.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.