Primarul capitalei îi solicită șefei DGETS demisia

Primarul capitalei, Ion Ceban, îi solicită șefei Direcției generale educație, tineret și sport, Rodica Guțu, să-și prezinte benevol demisia. Edilul a declarat la ședința de la Primărie că în Direcție sunt depistate numeroase încălcări, iar cu privire la acestea urmează să fie sesizate organele de drept, transmite IPN.

Ion Ceban a menționat că Rodica Guțu „a fugit în concediu medical, știind că se fac investigații ale activității sale”. Potrivit lui, există informații că în municipiul Chișinău activează în lipsa autorizației sanitare, mai multe instituțiile de educație timpurie. În cadrul evaluărilor petrecute în unele instituții au fost stabilite un șir de neconformități care prezintă factori de risc pentru starea de sănătate a copiilor. Totodată, rămân nesoluționate problemele cu privire la suprasolicitarea instituțiilor de învățământ preșcolar și a unor școli.

Primarul a declarat că în mai multe școli lipsesc produse de igienă, uscătoare, precum și mobilierul corespunzător. De asemenea, nu se petrece anual verificarea și curățarea canalelor de ventilare, nu se soluționează problema asigurării cu apa potabila de calitate din rețea a mai multor instituții de educație timpurie, precum și se constată abateri de la meniurile model.

Potrivit lui Ion Ceban, există nemulțumiri în rândul cadrelor manageriale privind acordarea sporurilor salariale în mod subiectiv. De asemenea, există nemulțumiri întrucât „a fost instituit un regim de teroare prin intermediul revizorilor și controalelor în instituții care au fost urmate de sancționări fără a se ține cont de legislație”. Primarul a cerut o analiză a controalelor efectuate, scopul acestora și legalitatea sancțiunilor aplicate de către Rodica Guțu.

Contactată de IPN, Rodica Guțu nu a răspuns la telefon.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.