Primarii din Sălcuța și Ialpujeni au fost aleși din primul tur

În satele Sălcuța din raionul Căușeni și Ialpujeni din raionul Cimișlia, unde duminică au avut loc alegeri noi, primarii au fost aleși din turul întâi. În comuna Braniște din raionul Râșcani peste două săptămâni va fi organizat turul doi de scrutin, transmite IPN.

Potrivit rezultatelor preliminare prezentate de Comisia Electorală Centrală, în satul Sălcuța învingător a ieșit candidatul Partidului Liberal Democrat din Moldova, Liliana Bacal, cu 64,31% din voturi.

În comuna Ialpujeni cele mai multe voturi, 50,63 %, le-a acumulat candidatul Partidului Socialiștilor, Vitalie Burduh.

În comuna Braniște, raionul Râșcani, niciunul din cei trei candidați nu a acumulat mai mult de jumătate din voturile valabil exprimate ale alegătorilor care au participat la votare. Peste două săptămâni, primii doi candidați cu cel mai mare număr de voturi în primul tur de scrutin vor lupta pentru fotoliul de primar. Este vorba despre candidatul Partidului Democrat, Veaceslav Popa, și candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Daniela Coltun.

Potrivit CEC, până la recepționarea documentelor în original de la organele electorale inferioare poartă un caracter preliminar.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.