Primăria va aloca 2,5 mln lei pentru înlăturarea consecințelor furtunii de marți

Precipitațiile puternice de marți au făcut prăpăd în capitală, cele mai afectate fiind sectoarele Râșcani și Ciocana. Aproape 90 de arbori au fost doborâți de vântul puternic, au fost avariate acoperișuri, iar mai multe străzi au fost inundate, fiind blocate și canalizările pluviale din cauza cantității mari de apă. Primarul Ion Ceban a convocat o ședință dimineață, punând în sarcina serviciilor municipale să înlăture în cel mult trei zile toate consecințele furtunii, transmite IPN.

„Au fost afectate multe acoperișuri, mașini. Sunt mulți copaci doborâți, smulși din rădăcină, casele blocurilor de locuit – inundate. Pe această cale vreau să mulțumesc fiecărei regii, colegilor din preturi, direcții și tuturor celor care s-au implicat. S-a lucrat în primul rând la deblocarea străzilor, la securizarea zonelor care sunt conectate în special la energie electrică”, a precizat Ion Ceban.

În primă etapă, urmează să fie alocați 2,5 milioane de lei din Fondul municipal de rezervă pentru pagubele stabilite inițial. Astăzi va fi convocată și Comisia municipală pentru situații excepționale care va formula necesitățile municipalității pentru a le transmite autorităților centrale.

Primarul a atenționat cetățenii să fie precauți dimineața, pe străzi sau curți până serviciile municipale vor interveni pe fiecare adresă.

Până la această oră, la Dispeceratul central municipal au fost înregistrate peste 450 de apeluri din partea cetățenilor. Pentru anunțarea situațiilor problematice cauzate de ploi, cetățenii sunt chemați să apeleze Dispeceratul central municipal, tel. 022 22-22-67 sau 022 22-26-04.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.