Primăria sesizează Procuratura în legătură cu blocajul din capitală

Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, a calificat acţiunile de blocare a circulaţiei rutiere pe bulevardul Ştefan cel Mare drept „ilegale, de destabilizare şi bătaie de joc faţă de locuitorii din capitalăˮ. Edilul a solicitat Direcţiei asistenţă juridică să întocmească o sesizare pentru a o depune la  Procuratură. De asemenea, primarul a solicitat întreprinderilor să calculeze prejudiciile pe care le-au suferit de pe urma blocajului şi să ceară despăgubiri în instanţa de judecată într-o cerere comună care urmează a fi depusă, transmite IPN.

Şeful adjunct al Direcţiei generale transport public şi căi de comunicaţie, Vitalie Butucel, a declarat, la şedinţa operativă de la Primărie, că blocarea circulaţiei pe bulevardul Ştefan cel Mare a fost o surpriză pentru autorităţi, pentru că acţiunea nu a fost anunţată. Din aceste motive, transportul public a fost redirecţionat pe străzile adiacente. Ddin cauza blocajului şi a redirecţionărilor, circulaţia a fost îngreunată, pe mai multe sectoare de drum s-au creat ambuteiaje.

Şeful Regiei Transport Electric din Chişinău, Gheorghe Morgoci, a declarat că din cauza blocajului troleibuzele au format cozi de-a lungul străzilor, care s-a prelungit din sectorul Centru până la Buiucani. Rutele care circulă pe bulevardul central au fost redirecţionate pe străzile Bucureşti, Kogălniceanu şi altele. Morgoci a mai spus că din cauza blocajelor se înregistrează cheltuieli suplimentare, iar transportul circulă cu întârzieri. Aceeaşi situaţie a fost menţionată şi de directorul Parcului Urban de Autobuze, Iacob Capcelea.

Circulaţia rutieră pe bulevardul Ştefan cel Mare, în perimetrul străzilor Serghei Lazo şi Bănulescu-Bodoni, a fost blocată în de către protestatarii din scuarul Parlamentului, organizaţi de către PSRM şi PPPN. Din cauza ambuteiajelor, oamenii au ajuns cu întârziere la muncă.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.