Primăria induce în eroare societatea legat de Secția control şi protecție a animalelor, activiste

Funcționari din administrația locală a municipiului Chișinău în mod intenționat induc în eroare opinia publică în ceea ce privește activitatea Secției control şi protecție a animalelor din cadrul Direcției generale locativ-comunale și amenajare. Intenția este de a o discredita pentru a justifica crearea unei întreprinderi municipale pentru controlul animalelor. O spun mai multe activiste, promotoare a drepturilor animalelor.

Într-o conferință de presă la IPN, Iana Verber, reprezentantă a Organizației Societatea Umană, a spus că Primăria vrea să lichideze Secția control şi protecție a animalelor pentru că, spre deosebire de alte structuri municipale, desfășoară activitate transparentă și nu acceptă cheltuirea ineficientă a banului public. Direcția generală locativ-comunală și amenajare, din care face parte, îi pune bețe în roate. În mod deliberat tergiversează proiectele inițiate ca să o pună în lumină negativă.

Lidia Vinogradova, o altă reprezentantă a Organizației Societatea Umană, a spus că ideea înființării unei întreprinderi municipale pentru controlul animalelor a fost lansată anul trecut. A fost instituită și o comisie, membrii căreia în mare parte nu au tangență cu subiectul animalelor fără stăpân, susține activista. Întreprinderea ar urma să își desfășoare activitatea la Necropola municipală. Esența nu se schimbă, doar denumirea, spune Lidia Vinogradova.

Potrivit ei, Secția control şi protecție a animalelor a mers împotriva sistemului și autoritatea locală, Primăria și DGLCA, nu are nevoie de o entitate care poate scoate în vileag neregulile admise, de aceea încearcă să îi sisteze activitatea, dar are nevoie de o justificare pentru public.

Activistele spun că nu-și doresc o structură de formă, loială puterii. Secția control şi protecție a animalelor trebuie să-și continue activitatea, dar să i se ofere competențe reale și buget pentru a putea promova proiectele de care are nevoie orașul.

Anastasia Cozlovschi, de la aceeași organizație, a spus că problema animalelor fără stăpân are nevoie de soluții neîntârziate. Secția de control şi protecție a animalelor a fost creată acum trei ani, dar nu a reușit să-și atingă scopurile întrucât toate inițiativele îi sunt blocate. Banii, în loc să ajungă în proiecte cu impact, sunt cheltuiți nejustificat de Necropola municipală pentru captarea animalelor și întreținerea lor în spații suprapopulate. E nevoie să se acționeze rapid astfel ca animalele să nu mai ajungă în stradă, unde se înmulțesc necontrolat. Sunt necesare eforturi coordonate pentru a desfășura programe de sterilizare a animalelor și programe de adopție.


Notă: Agenția IPN oferă dreptul la replică persoanelor care se consideră vizate în știrile realizate de pe declarațiile organizatorilor prezentei conferințe de presă, inclusiv prin facilitarea organizării altei conferințe de presă în condiții similare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.