Primăria Chișinău a lansat resursa informațională web „portalul transparenței”

Primăria Chișinău a lansat resursa informațională web „portalul transparenței”. Accesând resursa, doritorii pot vizualiza, în regim real de actualizare, informații privind fluxurile financiare, achiziții sau licitații, transmite IPN.

Într-o conferință de presă, primarul Ion Ceban a spus că respectivul proiect, model de atitudine, poate fi replicat atât la nivel central, cât și la nivelul fiecărei entități administrative  din Moldova.

Informația prezentată este segmentată pe mai multe rubrici și arată cum sunt gestionați banii publici, ce se întâmplă cu taxele pe care le plătesc oamenii, toate achizițiile, licitațiile publice, angajările, notificările în comerț, certificatele și autorizațiile, proiectele și documentele de politici strategice și multe alte procese și documente interne.

„Sunt foarte mândru că, în linii mari, am scos din zona gri, din calificativul de cea mai coruptă instituție din țară, în cea mai transparentă instituție din țară, Primăria municipiului Chișinău”, a declarat Ion Ceban.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE