Prima porțiune din drumul de ocolire a Chișinăului a fost deschisă pentru circulație

Prima porțiune din drumul de ocolire a municipiului Chișinău a fost deschisă pentru circulație. Sectorul are o lungime de 6,6 km, patru benzi, două intersecții cu sens giratoriu și circa 90 de indicatoare rutiere instalate. Au fost restabilite cinci podețe existente și construite alte cinci podețe noi, transmite IPN.

Prim-ministra Natalia Gavrilița a menționat la ceremonia de dare în exploatare că în programul de acțiuni al Guvernului este prevăzută construcția și modernizarea mai multor drumuri naționale. ,,Voi menționa aici doar câteva dintre aceste proiecte importante: drumul Otaci-Soroca-Arionești, drumurile de ocolire a orașelor Cimișlia și Vulcănești. Vom continua și construcția centurii Chișinău, pe celelalte segmente ale acestui proiect vor fi construiți încă 17 kilometri de drum”, a precizat premierul.

Drumul a fost reabilitat cu suportul Băncii Europene de Investiții. „Uniunea Europeană și partenerii săi au investit peste 1 miliard de euro în infrastructura de transport, pentru drumuri și căi ferate. Conexiunile bune de transport constituie fundamentul unei economii funcționale și contribuie la prosperitatea țării și la apropierea Moldovei de UE”, a spus Jānis Mažeiks, ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova.

Drumul de centură va contribui la reducerea zgomotului și a poluării aerului în municipiul Chișinău, precum și la eficientizarea transportului de mărfuri. În total, centura Chișinăului are șase sectoare, cu o lungime de aproximativ 90 de km. Valoarea proiectului este de peste 9,9 milioane de euro.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.