Președintele Senatului României transmite un mesaj de solidaritate cu Republica Moldova

Republica Moldova este astăzi pe drumul spre aderare la Uniunea Europeană. Este o țară independentă și suverană și e singura care trebuie și poate să își decidă soarta. „Am credința că într-o zi, nu foarte departe, vom fi împreună în marea familie europeană”, a scris pe Facebook președintele Senatului României, Nicolae-Ionel Ciucă, aflat într-o vizită la Chișinău, transmite IPN.

Oficialul român a transmis și un mesaj puternic de solidaritate și sprijin, în context de securitate deosebit de complicat pentru „frații și surorile noastre de dincolo de Prut”.

Potrivit lui Nicolae-ionel Ciucă, cetățenii Republicii Moldova știu deja că România le este cel mai de încredere partener. „Noi, liberalii, am susținut și vom continua sprijinul nostru necondiționat pentru aceștia”, a declarat oficialul roman.

Nicolae-Ionel Ciucă a remarcat că gândurile sale se îndreaptă către sutele de mii de cetățeni ai Republicii Moldova care trăiesc în România și care sunt îngrijorați pentru familiile lor de peste Prut. „Vreau să știți că România prețuiește la fel de mult locurile în care v-ați născut”, a adăugat el.

Președintele Senatului României, Nicolae-Ionel Ciucă, efectuează o vizită în Republica Moldova, unde are planificate întrevederi cu președinta Maia Sandu și cu președintele Parlamentului, Igor Grosu, în perioada 1-2 martie.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.