Preşedintele Republicii Moldova a avut o nouă întrevedere cu ambasadorii UE

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut astăzi, 14 martie, o întrevedere  cu reprezentanții corpului diplomatic din statele membre ale Uniunii Europene, acreditați la Chișinău, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă.

Igor Dodon a discutat cu ambasadorii europeni despre acțiunile în plan politic, economic și social din ultima perioadă și despre activitățile pe care le preconizează Președinția în viitorul cel mai apropiat. Președintele a prezentat detalii despre inițiativa de modificare a Constituției în vederea sporirii prerogativelor șefului statului în vederea dizolvării Parlamentului, despre numirea ambasadorilor, despre relațiile cu Uniunea Europeană și Federația Rusă.

Președintele Republicii Moldova s-a expus în mod repetat pentru inițierea unui format trilateral al discuțiilor dintre Republica Moldova, Uniunea Europeană, Federația Rusă, în special pe componenta de comerț. Acest subiect va fi abordat şi în cadrul vizitei pe care Igor Dodon o va efectua la Moscova săptămâna aceasta.

Şeful statului şi-a reiterat poziția cu privire la propunerile de modificare a sistemului electoral. Acesta a explicat toate reticențele în ceea ce privește aceste modificări, menționând faptul că propunerile lansate vor afecta sistemul partinic din Republica Moldova, ceea ce este inadmisibil.

„Am reiterat invitația la adresa înaltului reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politică de securitate, Federica Mogherini, de a întreprinde o vizită oficială la Chișinău”, menționează Igor Dodon.

Președintele informează că este a treia întâlnire în acest format și că astfel de întâlniri vor deveni tradiție.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.