Preşedintele Onorific al Federaţiei de Judo din Moldova a felicitat judocanii moldoveni cu succesele înregistrate la Grand Prix-ul din Rotterdam, Olanda

Preşedintele Onorific al Federaţiei de Judo din Moldova a felicitat judocanii moldoveni cu succesele înregistrate la Grand Prix-ul din Rotterdam, Olanda

Judocanii moldoveni continuă să înregistreze victorii la campionatele regionale. În luna august curent Stanislav Cernega a câştigat medalia de aur la categoria 100 kg. O lună mai târziu, în perioada 15-17 octombrie, sportivii moldoveni au participat la Grand Prix-ul din Rotterdam, Olanda, şi au adus acasă o medalie de bronz şi o menţiune pentru locul 5.

Federaţia de Judo se bucură de susţinerea Fondatorului Edelweiss, Vlad Plahotniuc, de mai bine de şase ani, iar rezultatele obţinute se datorează în mare parte oportunităţilor de a se antrena eficient, de a petrece cantonamente de pregătire şi de a participa la diferite competiţii. "Doar în ultima jumătate de an am beneficiat de o susţ
inere financiară de peste 50.000 dolari, bani ce au asigurat participarea sportivilor moldoveni la cele mai importante competiţii regionale şi mondiale," susţine Veaceslav Manolachi, Preşedintele Federaţiei de Judo din Moldova.

Vlad Plahotniuc a ţinut să felicite judocanii moldoveni, vizitându-i în timpul unui antrenament. Fondatorul Edelweiss a apreciat performanţele lui Sergiu Toma, care a cucerit medalia de bronz la categoria 81 kg şi ale lui Victor Scvorţov, care a fost la un pas de podium la categoria 66 kg. El le-a înmânat premii şi a ţinut să menţioneze: "Săptămâna aceasta am avut ocazia să văd antrenamentul halterofililor din Nisporeni. Este o plăcere pentru mine să investesc în sporturile de performanţ
ă şi în sportivii care promovează imaginea Republicii Moldova. Halterele, judo, alte genuri de sport ar trebui să fie prioritare pentru investiţii şi susţinere, atât din partea statului cât şi din partea oamenilor de afaceri. Vă asigur că gestul de astăzi va avea continuitate."

Sergiu Toma, judocan: "E plăcut când se preţuiesc asemenea rezultate, deoarece situaţia sportivilor din Moldova este grea. Şi aşa momente sunt foarte plăcute pentru un sportiv!"

Vasile Colţa, antrenorul lotului de judo a apreciat şi el la rândul său, susţinerea obţinută de judocani din partea Fundaţiei Edelweiss: "Pentru mine ca antrenor e mult mai uşor să lucrez cu ei. Atitudinea faţă muncă pe care o depun e mult mai preţioasă. Cu asta suntem mulţumiţi, nu numai eu, dar şi preşedintele Federaţiei şi sportivii. Din competiţie în competiţie, sportivii aduc mai multe medalii."

***
Fundaţia EDELWEISS este o organizaţie neguvernamentală, nonprofit şi apolitică, înfiinţată de către omul de afaceri Vlad Plahotniuc în scopul creării unor oportunităţi echitabile pentru oamenii talentaţi şi dezavantajaţi din Republica Moldova.  Fundaţia are misiunea de a contribui la dezvoltarea societăţii prin elaborarea şi implementarea unor proiecte în domeniul cultural, educaţional, social, economic şi de protecţie a mediului înconjurător. Toate iniţiativele fundaţiei se bazează pe ideea că toţi oamenii trebuie să aibă posibilitatea să-şi atingă pe deplin potenţialul pentru a contribui la dezvoltarea societăţii. Aceasta poate fi realizat prin crearea oportunităţilor pentru oamenii talentaţi, sprijinirea tinerilor capabili, încurajarea iniţiativelor care dezvolta potenţialul oamenilor de a-şi îmbunătăţi propria viaţă şi susţinerea programelor ce vor contribui la dezvoltarea societăţii noastre. Fundaţia crede în dreptul fiecărui individ de a-şi construi singur destinul şi viitorul. Credem atât în tineri, pentru că în ei se află entuziasmul, dinamismul şi forţa inovatoare, cât şi în vârstnici, pentru că ei ne aduc încrederea, înţelepciunea şi experienţa anilor.

Departamentul relaţii publice EDELWEISS

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE