Președintele CSM a fost revocat din funcție. Reacția lui Victor Micu

Președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Victor Micu, a fost revocat din funcție. Decizia a fost luată marți, 16 iulie, cu votul a nouă din zece membri ai CSM prezenți la ședință, transmite IPN.

Chestiunea privind revocarea lui Victor Micu din funcția de președinte a fost inclusă suplimentar pe ordinea de zi a ședinței, la solicitarea lui Petru Moraru, membru CSM. Acesta a declarat că Victor Micu, într-o perioadă complicată pentru sistemul judecătoresc, a plecat la odihnă și „nu a făcut frumos”.

Victor Micu a fost numit președinte al CSM pe 17 iunie 2014. A fost reales în această funcție, pentru un mandat de patru ani, în ianuarie 2018.

Actualizare /13:50/: Victor Micu a declarat, după procedura de revocare, că în activitatea sa întotdeauna a stat în apărarea independenței sistemului judecătoresc. De asemenea, a spus că rămâne membru al CSM și va contribui în continuare la înfăptuirea justiției.

La aceeași ședință, judecătorul Dorel Musteață a fost împuternicit să exercite interimatul funcției, până la alegerea unui nou președinte al CSM.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.