Președintele CSJ Ion Druță este așteptat la audieri până la sfârșitul zilei

Președintele Curții Supreme de Justiție, Ion Druță, este așteptat astăzi, 2 octombrie, la Procuratura Anticorupție. Acesta a fost citat ca bănuit într-un dosar deschis la sesizarea Serviciului de Informații și Securitate, care a analizat proprietățile dobândite de membrii familiei Druță în perioada 2016-2019, dată fiind discrepanța esențială între acestea și veniturile declarate, transmite IPN.

În cazul în care nu se va prezenta la audieri până la sfârșitul zilei și nu va anunța despre imposibilitatea de a se prezenta, acesta ar putea fi supus aducerii silite, potrivit art. 135, alineat 3 Cod de Procedură Penală.

Anterior, Cătălina Bogonos, purtător de cuvânt al PA, a declarat pentru IPN că „prin intermediul membrilor familiei, a fost înmânată o citație ca Ion Druță să se prezinte la audieri”.

Consiliul Suprem al Magistraturii a admis pe 24 septembrie ridicarea imunității de judecător președintelui Curții Supreme de Justiție, Ion Druță, la solicitarea procurorului general interimar. Cu o zi înainte, Dumitru Robu a pornit urmărirea penală pe faptul îmbogățirii ilicite de către judecător.
 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.