Preşedintele convoacă Consiliul Suprem de Securitate după depăşirea crizei politice

Preşedintele Nicolae Timofti convoacă Consiliul Suprem de Securitate după depăşirea crizei politice şi după stabilizarea situaţiei în instituţiile de stat. Solicitat de IPN, analistul politic Viorel Cibotaru a spus că este o şedinţă ordinară, de după criză politică. Consiliul nu putea fi convocat până acum deoarece în problemele de genul securităţii bancare nu puteau fi audiate persoane cu funcţii de interimat, împuternicirile cărora erau reduse.

Consiliul, convocat pentru marţi, ora 09.00, va audia rapoarte privind asigurarea securităţii sectorului bancar. Viorel Cibotaru a spus că Nicolae Timofti convoacă consiliul nu doar din cauza problemelor din ultima perioadă la unele bănci, dar şi pentru că întregul sistem bancar în republică este unul închis, puţin transparent, nu există mecanisme pentru a afla cine sunt proprietarii.

În cadrul şedinţei vor fi discutate şi proiectele de reformare a Consiliului Suprem de Securitate, de modernizare a Serviciului de Informaţii şi Securitate.

Luni, 10 iunie, preşedintele Nicolae Timofti a semnat un decret privind noua componenţă a consiliului. Printre noi-veniţi sunt: prim-ministrul Iurie Leancă, preşedintele Parlamentului, Igor Corman, viceprim-ministrul Natalia Gherman şi procurorul general, Corneliu Gurin.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.