Președintele a avut noi consultări referitoare la căile de depășire a crizei politice

Președintele Maia Sandu anunță că a avut o nouă rundă de consultări referitoare la posibilele căi de depășire a crizei politice. A discutat cu mai mulți formatori de opinie, dar și cu specialiști în drept constituțional despre soluțiile optime ce ar putea să conducă la deblocarea situației și la declanșarea alegerilor anticipate, transmite IPN.

„Toți cei prezenți la discuție sunt de acord că țara are nevoie de anticipate, de un parlament cu deputați responsabili și un guvern stabil, care să oprească schemele și să scoată țara din criză. Le-am mulțumit participanților pentru recomandări și implicare”, precizează șefa statului într-o postare pe Facebook.

Maia Sandu se declară hotărâtă să apere interesul cetățenilor până la capăt. Potrivit ei, astăzi interesul și voința oamenilor sunt un guvern onest și responsabil și un parlament care îi reprezintă, nu care se subordonează grupărilor corupte.

La începutul săptămânii, președintele a anunțat că a pornit o serie de consultări cu societatea civilă, juriști, specialiști în drept constituțional, organizații în domeniul respectării statului de drept, pentru a asculta opiniile și recomandările lor în vederea ieșirii din criza politică. Potrivit șefei statului, „Republica Moldova se află într-un blocaj politic în care, pe de o parte, există o majoritate parlamentară PSRM-Șor ce vrea să-și păstreze fotoliile și schemele de corupție și, pe de altă parte, o majoritate covârșitoare a populației care le cere hoților să plece”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.