Președinte al organizației teritoriale PACE, reținut

Cazul vicepreședintelui raionului Sângerei, Tudor Tutunaru, care în seara zilei de marți, 6 aprilie, a fost stropit cu verde de briliant de către membrii Partidului Acasă Construim Europa (PACE), va fi cercetat sub aspect penal. Procuratura anunță despre reținerea președintelui organizației teritoriale a formațiunii politice, care ar fi stropit victima cu soluție, transmite IPN.

Procuratura raionului Sângerei a inițiat astăzi două cauze penale, pentru „huliganism comis de două sau mai multe persoane” și „chemarea la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor”. Președintele organizației teritoriale PACE urmează să fie audiat pe marginea cazului.

Tudor Tutunaru este la spitalul raional, având arsuri de gradul I și II la ambii ochi. Pentru acțiunile comise, legislația prevede amendă sau închisoare maximă de până la cinci ani.

În urma acestui caz, liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc, a declarat că este vorba despre o „acțiune de protest” împotriva funcționarilor care se vaccinează înaintea celor care urmează să fie imunizați conform planului. Cavcaliuc a mai spus că „este o decizie asumată a partidului și toți funcționarii din țară, care s-au vaccinat înaintea medicilor, au făcut abuz de funcțiile sale, vor fi vopsiți cu verde de briliant de membrii PACE”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.