Președinta Maia Sandu, întâmpinată la Palatul Cotroceni de către Klaus Iohannis

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost întâmpinată la Palatul Cotroceni de către omologul ei român, Klaus Iohannis. Șefa statului se află la București la invitația președintelui român, în contextul celebrării în 2021 a 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice bilaterale dintre cele două țări, transmite IPN.

După ceremonia oficială de primire și discuțiile cu participarea delegațiilor, cei doi lideri vor susține o conferință de presă comună. De asemenea, președinta Maia Sandu are programate întrevederi cu prim-ministrul interimar al României, Florin Cîțu, cu președinta Senatului, Anca Dana Dragu, și cu președintele interimar al Camerei Deputaților, Sorin Mihai Grindeanu.

La București, șefa statului este însoțită de Cristina Gherasimov, secretar general al Președinției, și Sorina Ștefârță, consilier pentru comunicare publică. Din delegația oficială mai fac parte vicepremierul Nicu Popescu, ministru al afacerilor externe și integrării europene; vicepremierul Andrei Spînu, ministru al infrastructurii și dezvoltării regionale; Sergiu Prodan, ministru al culturii; Anatolie Topală, ministru al educației; Victor Chirilă, ambasadorul desemnat al Republicii Moldova în România.

În cadrul vizitei, urmează să fie semnate Foaia de parcurs privind domeniile prioritare de cooperare Republica Moldova – România și Acordul între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind recunoașterea reciprocă a diplomelor, certificatelor și titlurilor științifice.

„Vizita reprezintă un foarte bun prilej de reconfirmare a relației speciale, privilegiate, de Parteneriat Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, bazate pe comunitatea de limbă, cultură și istorie, oferind totodată ocazia de a evalua stadiul implementării deciziilor convenite cu prilejul întrevederilor anterioare la nivel de șef de stat – de la Chișinău, din 29 decembrie 2020 și din 27 august 2021, precum și de la București, din 20 aprilie 2021”, precizează Administrația Prezidențială de la București.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.