Președinta ANI, suspendată din funcție

Președinta Autorității Naționale de Integritate, Rodica Antoci, a fost suspendată temporar din funcție. O hotărâre în acest sens a fost adoptată de către Consiliul de Integritate. Ulterior, șefa ANI a venit cu o reacție, declarând că suspendarea contravine legii, iar nevinovăția își va demonstra-o în instanțele naționale și internaționale, dacă va fi nevoie, transmite IPN.

„Sunt șanse mari ca această hotărâre cu privire la suspendarea mea provizorie din funcție să fie acceptată, chiar dacă acțiunile respective contravin cadrului legal, nu întrunesc cerințele speciale a Legii cu privire la Autoritatea Națională de Integritate – fapte pe care le voi demonstra în instanța de judecată și în fața organelor de urmărire penală. De aici încolo, vor urma foarte multe examinări, procese, care mă vor ține departe de instituție”, a declarat Rodica Antoci într-un briefing de presă.

Potrivit ei, suspendarea are loc în plină campanie de depunere anuală a declarațiilor de avere și interese personale, dar și în perioada în care ANI urma să prezinte în fața Parlamentului raportul de activitate. În opinia sa, prin aceste acțiuni, inclusiv prin dosarele fabricate, se încearcă „să-i fie închisă gura”.

„Am să mă adresez inspectorilor de integritate. Dragi inspectori, vă rog să vă continuați activitatea în mod onest, corect și integru. Să nu vă lăsați bulversați de tot ceea ce se întâmplă în cadrul ANI”, a mai spus Rodica Antoci.

Președinta ANI, împreună cu o angajată din cadrul instituției, sunt cercetate într-o cauză penală pentru depășirea atribuțiilor de serviciu. La sfârșitul lunii ianuarie, oamenii legii au efectuat percheziții la domiciliul șefei ANI și în biroul de serviciu al funcționarei. Ulterior, ea a fost recunoscută în calitate de bănuită.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.