Președinta ANI, cercetată pentru depășirea atribuțiilor de serviciu

Președinta Autorității Naționale de Integritate, Rodica Antoci, împreună cu o angajată din cadrul instituției, sunt cercetate într-o cauză penală pentru depășirea atribuțiilor de serviciu. După efectuarea perchezițiilor astăzi, Procuratura Anticorupție precizează că celor două funcționare le-au fost înmânate citații pentru a se prezenta pe 1 februarie la audieri în calitate de bănuite, transmite IPN.

Președinta și angajata ANI prin acțiunile întreprinse ar fi cauzat instituției publice un prejudiciu în de 126,5 mii de lei. Într-un caz, ar fi achitat servicii în valoare de peste 29 de mii de lei pentru lucrări de vopsire a automobilelor, deși contractul încheiat între ANI și agentul economic nu includea astfel de servicii. Într-un alt caz, un agent economic contractat a reparat și a instalat uși în edificiul ANI. La scurt timp, pentru că nu le-a plăcut caracteristicile ușilor, contrar prevederilor legale, au contractat un alt antreprenor de la care au cumpărat alte șapte uși în valoare de 97 de mii de lei.

În urma perchezițiilor efectuate astăzi au fost ridicate telefoane, calculatoare, documente, agende și alte înscrisuri, care urmează să fie cercetate de către procurori și să le dea o apreciere asupra relevanței probatorii pe cazul investigat.

În cadrul acestei cauze penale nu au fost reținute persoane.

Procuratura Anticorupție precizează că „acțiunile de urmărire penală desfășurate astăzi nu au vreo legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu de către reprezentanții ANI în procesul de control al averilor și intereselor personale ale persoanelor publice”.

ANI preciza anterior că perchezițiile de astăzi au loc în urma informațiilor apărute în spațiul public.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.