Premierul prezintă pachetul Spor pentru Moldova: 1,3 miliarde de lei pentru 170 de mii de persoane

Pachetul de măsuri salariale și alocări esențiale la rectificare bugetară „Spor pentru Moldova” vine să mărească veniturile populației, dar și să stimuleze creșterea economică, a declarat luni premierul Dorin Recean. Pachetul însumează un miliard 300 de milioane de lei și ar urma să aibă un impact direct asupra la 170 de mii de persoane, transmite IPN.

Într-un briefing de presă, premierul Dorin Recean a spus că obiectivul Guvernului este „o economie puternică, o economie europeană, care să ducă la creșteri salariale”.

Astfel, pachetul de sprijin prevede alocarea suplimentară a 352 de milioane de lei pentru acoperirea cheltuielilor energetice, la căldură și energie electrică în școli, spitale, grădinițe și alte instituții bugetare.

Va fi alocat un spor și pentru drumuri europene, ceea ce înseamnă 100 de milioane de lei suplimentar pentru reparația și întreținerea drumurilor. 300 de milioane de lei este suportul adițional pentru dezvoltarea regională, adică pentru proiectele din programul Satul European. Un spor este și pentru agricultură, de 100 de milioane de lei.

Pachetul „Spor pentru Moldova” prevede și sporuri salariale sau plăți unice pentur mai multe categorii de salariați.

Săptămâna viitoare, premierul Dorin Recean spune că va merge în Parlament pentru a prezenta pachetul și a cere rectificări la bugetul de stat în contextul acestuia.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.