Premierul în dialog cu șeful Delegației UE

Premierul Ion Chicu i-a dat asigurări șefului Delegației UE în Republica Moldova, Peter Michalko, că dezvoltarea dialogului cu Uniunea Europeană și implementarea Acordului de Asociere rămân o prioritate pentru Guvernul pe care îl conduce. În cadrul unei întrevederi avute luni, 18 noiembrie, prim-ministrul a spus că Republica Moldova mizează pe continuarea și consolidarea dialogului.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, citat de IPN, Ion Chicu i-a spus lui Peter Michalko că înțelege cât de importante sunt în acest sens reformele reale și că Guvernul este determinat să le promoveze. „O prioritate deosebită va fi acordată reformei justiției. Asistența și expertiza UE în acest sens va fi înalt apreciată”, a spus Ion Chicu, exprimând recunoștința UE pentru suportul de durată oferit Republicii Moldova.

Premierul a confirmat că UE este unul dintre cei mai importanți parteneri externi ai Republicii Moldova și a precizat că executivul va continua să îndeplinească condițiile necesare pentru accesarea asistenței macrofinanciare.

Șeful Delegației UE în Republica Moldova a declarat că Uniunea Europeană urmărește cu mare atenție acțiunile Guvernului de la Chișinău și implementarea reformelor asumate. Peter Michalko a accentuat necesitatea Guvernului de a continua reformele în sectorul justiției, inclusiv selectarea procurorului general, lupta împotriva corupției, asigurarea democrației și a statului de drept, asigurarea libertății presei, dar și continuarea investigării fraudei bancare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.