Premierul este așteptat joi în Parlament

Premierul Dorin Recean este așteptat joi în plenul Parlamentului. Pe ordinea de zi a fost inclus proiectul cu privire la prelungirea stării de urgență, pe care șeful executivului urmează să-l prezinte, transmite IPN.

Deputații urmează să examineze și proiectul de lege privind Serviciul de Informații și Securitate, proiectul de lege privind activitatea contrainformativă şi activitatea informativă externă, precum și proiectul de modificare a Legii privind statutul ofiţerului de informaţii şi securitate.

Un alt proiect inclus pe ordinea de zi este cel de modificare a Legii cu privire la prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului.

Deputații urmează să examineze proiectul de lege cu privire la Curtea Supremă de Justiție, dar și proiectul de lege privind evaluarea externă a judecătorilor și a candidaților la funcția de judecător al CSJ. Pe ordinea de zi se regăsește și proiectul de lege pentru modificarea Codului de Procedură Penală, care prevede delimitarea competențelor Procuraturii Anticorupție și Centrului Național Anticorupție la investigarea cauzelor de corupție la nivel înalt etc.

Ședința Parlamentul este programată pentru ora 11.00.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.