Premier: Vom examina posibilitățile de a susține financiar oamenii să-și plătească facturile

Premierul Natalia Gavrilița spune că tarifele la gazele naturale sunt exorbitante, însă costurile de achiziție sunt mari. „Vedem cum cresc prețurile la nivel internațional, dar în același timp ne dăm seama că este o limită cât pot să-și permită oamenii. Anume de aceea Guvernul vine cu aceste programe de ajutor pentru oameni. Anul trecut am orientat peste 1,7 miliarde de lei pentru gospodăriile casnice și peste 600 de milioane de lei pentru antreprenori pentru a compensa creșterea de tarif la gazele naturale și energia termică. Anul acesta lucrăm la programul de vulnerabilitate energetică și vom examina posibilitățile de a susține financiar oamenii să-și plătească facturile”, a declarat Natalia Gavrilița într-o conferință de presă susținută după ședința Guvernului, transmite IPN.

„Îndemn toată lumea să fim solidari și să ne preocupe pe toți eficiența energetica”, a mai spus șefa executivului. Cât despre mecanismul de compensare, premierul a precizat că acesta urmează să fie anunțat la începutul lunii octombrie. Atunci urmează să fie explicată întreaga procedură de colectare a datelor de la populație.

Un metru cub de gaze naturale va costa din 1 octombrie aproape 30 de lei. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a aprobat tariful 27 103 lei/1000 m3, la care se adaugă 8% TVA.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.