Premier: Acest Parlament trebuie dizolvat fără întârziere

Premierul Ion Chicu susține că actualul Parlament „trebuie dizolvat fără întârziere”. Potrivit șefului executivului, „oamenii responsabili din legislativul actual au rămas în minoritate”, transmite IPN.

„Am avut prima ședință a Parlamentului. Populismul e mai grav ca virusul și seceta. Oamenii responsabili din legislativul actual au rămas în minoritate. Acest Parlament trebuie dizolvat fără întârziere”, menționează premierul într-o postare pe Facebook.

La primele două ședințe ale Parlamentului, care au avut loc joi și vineri, deputații au votat mai multe proiecte de legi, inclusiv rectificări la bugetul de stat, examinarea căror a stârnit discuții aprinse în sala plenului. După ce au fost înaintate în jur de 40 de amendamente, deputații de la guvernare au acuzat opoziția că face populism. La rândul său, deputații din opoziție au acuzat guvernarea că a venit cu rectificări strict electorale.

Anterior, și președintele Igor Dodon a declarat nu o dată că actualul legislativ trebuie dizolvat, pentru că nu mai reprezintă votul cetățenilor din februarie 2019. Potrivit lui, este necesar să fie identificat un mecanism, astfel încât primul decret pe care să-l semneze noul președinte după inaugurarea sa, să fie cu privire la dizolvarea Parlamentului, iar ca urmare să fie organizate alegeri parlamentare anticipate.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.